Vineri, 11 decembrie 2015, Ministerul Culturii a organizat conferinţa de presă în cadrul căreia a fost anunţată lista scurtă a oraşelor preselectate pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Mai multe detalii

O nouă etapă decisivă a competiției Capitala Europeană a Culturii 2021 se va derula în perioda 7-10 decembrie 2015, prin audierea celor 14 candidați înscriși în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu.

Mai multe detalii

Ca urmare a solicitărilor primite de către Ministerul Culturii, formulate în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în vederea transmiterii și comunicării tuturor dosarelor de candidatură depuse de oraşele intrate în competiția pentru titlul “Capitală Europeană a Culturii 2021”, s-a decis publicarea acestora.

Mai multe detalii

În urma analizării documentației depuse, au fost acceptate candidaturile orașelor Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş.

Mai multe detalii

Ca urmare a sărbătoririi a 30 de ani de existență a acțiunii Capitale Europene ale Culturii, Comisia Europeană a publicat o broșură aniversară în care prezintă proiectele de succes ale capitalelor desemnate de-a lungul ultimilor ani.

Mai multe detalii

Orașul Plovdiv din Bulgaria și orașul Matera din Italia au fost desemnate Capitale Europene ale Culturii în 2019.

Mai multe detalii

Ministerul Culturii, în calitate de autoritate naţională responsabilă de organizarea şi gestionarea competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România, va organiza întâlnirea de preselecţie pentru adoptarea listei scurte a oraşelor candidate la titlul menţionat anterior în perioada 7-10 decembrie 2015.

Mai multe detalii

Ministerul Culturii anunţă prelungirea termenului pentru depunerea candidaturilor pentru poziţia de expert naţional în cadrul juriului european responsabil de desfăşurarea procedurilor de selecţie şi monitorizare, deoarece numărul de candidaturi primite nu a fost suficient de ridicat.

Mai multe detalii

Eurodeputatul independent Mircea Diaconu invită reprezentanții orașelor care doresc să se înscrie în competiția pentru titlul de "Capitală europeană a culturii" să participe la o vizită de lucru la Bruxelles și Mons, oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2015.

Mai multe detalii

Ministerul Culturii, în calitate de autoritate naţională responsabilă de organizarea şi gestionarea competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România, lansează apelul de candidaturi pentru poziţia de expert naţional în cadrul juriului european responsabil de desfăşurarea procedurilor de selecţie şi monitorizare.

Mai multe detalii

De la Atena în 1985 la Mons și Plzeň în 2015, 50 de orașe din Europa au deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii. În ultimii 30 de ani, inițiativa Capitalele Europene ale Culturii s-a dovedit a fi unul dintre cele mai ambițioase proiecte culturale din Europa. Acțiunea a devenit una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate activități ale UE.

Mai multe detalii

Evenimentul, care a constat într-o sesiune de informare cu privire la calendarul și condițiile candidaturii, a avut loc luni, 16 februarie 2015, la Biblioteca Națională a României.

Mai multe detalii
Pag. 3 din 4 | Art./pag.: 12 | Nr. total art.: 38