Juriul de experți independenți, reunit la Zagreb în data de 24 martie 2016, a recomandat oraşul Rijeka din Croaţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2020. Este pentru prima oară când un oraş din Croaţia va deţine acest titlu.

Mai multe detalii

În data de 26 februarie 2016, orașele Eleusis, Kalamata şi Rodos au fost preselectate pentru competiția Capitală Europeană a Culturii 2021 de juriul de experți independenți reunit la Atena. În total, 14 orașe și-au depus dosarele de candidatură pentru această competiție.

Mai multe detalii

Comisia Europeană a publicat raportul juriului de experţi independenţi care a evaluat cele 14 candidaturi depuse pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România.

Mai multe detalii

Unul dintre obiectivele principale pentru Mons Capitală Europeană 2015 a fost atragerea unui public de peste 2 milioane de vizitatori. Acest obiectiv a fost depășit în luna decembrie 2015.

Mai multe detalii

În data de 13 noiembrie 2015, orașele Galway, Limerick și Waterford pentru Three Sisters (Waterford, Kilkenny și Wexford) au fost preselectate pentru competiția Capitală Europeană a Culturii 2020 de juriul de experți independenți reunit la Dublin.

Mai multe detalii

Juriul de experți independenți, reunit la București în data de 11 decembrie 2015, a recomandat preselecția orașelor Herceg Novi din Muntenegru și Novi Sad din Serbia în cadrul competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 într-o țară candidată sau potențial candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Mai multe detalii

Orașele din Grecia care și-au depus candidatura până la data-limită de 30 noiembrie 2015 sunt: Corfu, Delphi, Eleusis, Ioannina, Kalamata, Lesbos, Missolonghi, Pireu, Rodos, Salamina, Samos, Tripoli, Larissa și Volos.

Mai multe detalii

Sub deviza «Spaces of beauty» (“Spații de frumusețe”), programul cultural al oraşului Wrocław se bazează pe conceptele de metamorfoză şi diversitate, plecând de la istoria oraşului ce se caracterizează printr-o continuă transformare.

Mai multe detalii

Vineri, 11 decembrie 2015, Ministerul Culturii a organizat conferinţa de presă în cadrul căreia a fost anunţată lista scurtă a oraşelor preselectate pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Mai multe detalii

O nouă etapă decisivă a competiției Capitala Europeană a Culturii 2021 se va derula în perioda 7-10 decembrie 2015, prin audierea celor 14 candidați înscriși în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu.

Mai multe detalii

Ca urmare a solicitărilor primite de către Ministerul Culturii, formulate în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în vederea transmiterii și comunicării tuturor dosarelor de candidatură depuse de oraşele intrate în competiția pentru titlul “Capitală Europeană a Culturii 2021”, s-a decis publicarea acestora.

Mai multe detalii
Pag. 2 din 3 | Art./pag.: 12 | Nr. total art.: 35